Herstructurering

Lubberink & co
Helpt je bij je bedrijfsherstructurering

Vertrouwenspersoon
voor de ondernemer

Persoonlijke
aandacht

Mens staat
centraal

We zitten naast
de ondernemer

Betrokken
en verbinden

Herstructurering

De omgeving verandert snel. Je wilt hier met je onderneming op inspelen. Een vraag die je jezelf mogelijk zult stellen is: Is de juridische structuur nog optimaal? En is de structuur voldoende met de onderneming meegegroeid?

Je juridische structuur is onderhevig aan veranderingen binnen je onderneming en de omgeving. Het is daarom van belang om regelmatig na te denken over hoe optimaal de structuur voor je onderneming is. Wil je de structuur aanpassen of ben je voornemens te reorganiseren? Dan heb je diverse mogelijkheden tot herstructureren.

Behalve aan de vennootschapsbelasting moet bij een herstructurering of overname aandacht worden besteed aan de omzetbelasting. Bij aanwezigheid van onroerende zaken moet je ook denken aan de relevante overdrachtsbelasting aspecten.

 

Corporate Finance

Kopen en verkopen
ondernemingen

Kopen en verkopen
ondernemingen

Onderhandelingen voeren

Onderhandelingen voeren

Due dilligence

Due dilligence

Herstructurering

Herstructurering

Waardering
ondernemingen

Waardering
ondernemingen

Bedrijfsstrategie

Bedrijfsstrategie

Fusies

Op fiscaal gebied zijn er verschillende faciliteiten om een herstructurering of overname te laten plaatsvinden zonder dat fiscaal behoeft te worden afgerekend:

  • De aandelenfusie
  • De bedrijfsfusie
  • De juridische splitsing
  • De juridische fusie
  • De fiscale eenheid

Meer weten?

Wil je je juridische structuur laten beoordelen of optimaliseren? Praat dan eens met vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Het laatste nieuws

Lubberink & co wint procedure tegen belastingdienst

Op 11 juli jl heeft de rechter van de belastingkamer te Groningen uitspraak gedaan in een zaak die Lubberink & co tegen de belastingdienst heeft aangespannen. Het beroep was gericht tegen een opgelegde aanslag vennootschapsbelasting van een relatie. Lubberink & co was het oneens met de aanslag op principiële gronden en verkeerde uitleg van het

Lees verder »

Nieuwsbrief juli 2018

Reparatiewetgeving fiscale eenheid onuitvoerbaar De fiscale eenheid voor de vennootschapsbelastingblijft de gemoederen beroeren. Als gevolg van een recent arrest van het Europese Hof van Justitie zouden door middel van een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting uit het buitenland afkomstige rentelasten in aftrek gebracht kunnen worden bij de Nederlandse moedermaatschappij.  Om dat te voorkomen heeft het ministerie van Financiën met

Lees verder »

Supporter en sponsor van Top Dutch Solar Racing

Lubberink & Co is supporter en sponsor van de Top Dutch Solar Racing van studenten in Groningen. We adviseren het team op financieel en fiscaal vlak, zodat het team zich volledig kan richten op waar ze goed in zijn, het bouwen van een Top Dutch Solar auto! Deze auto is niet zomaar een auto. Ze

Lees verder »
Inloggen boekhouding