Herstructurering

Lubberink & co
Helpt je bij je bedrijfsherstructurering

Vertrouwenspersoon
voor de ondernemer

Persoonlijke
aandacht

Mens staat
centraal

We zitten naast
de ondernemer

Betrokken
en verbinden

Herstructurering

De omgeving verandert snel. Je wilt hier met je onderneming op inspelen. Een vraag die je jezelf mogelijk zult stellen is: Is de juridische structuur nog optimaal? En is de structuur voldoende met de onderneming meegegroeid?

Je juridische structuur is onderhevig aan veranderingen binnen je onderneming en de omgeving. Het is daarom van belang om regelmatig na te denken over hoe optimaal de structuur voor je onderneming is. Wil je de structuur aanpassen of ben je voornemens te reorganiseren? Dan heb je diverse mogelijkheden tot herstructureren.

Behalve aan de vennootschapsbelasting moet bij een herstructurering of overname aandacht worden besteed aan de omzetbelasting. Bij aanwezigheid van onroerende zaken moet je ook denken aan de relevante overdrachtsbelasting aspecten.

 

Corporate Finance

Kopen en verkopen
ondernemingen

Kopen en verkopen
ondernemingen

Onderhandelingen voeren

Onderhandelingen voeren

Due dilligence

Due dilligence

Herstructurering

Herstructurering

Waardering
ondernemingen

Waardering
ondernemingen

Bedrijfsstrategie

Bedrijfsstrategie

Fusies

Op fiscaal gebied zijn er verschillende faciliteiten om een herstructurering of overname te laten plaatsvinden zonder dat fiscaal behoeft te worden afgerekend:

  • De aandelenfusie
  • De bedrijfsfusie
  • De juridische splitsing
  • De juridische fusie
  • De fiscale eenheid

Meer weten?

Wil je je juridische structuur laten beoordelen of optimaliseren? Praat dan eens met vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Het laatste nieuws

Lubberink & co uit Groningen sluit zich aan bij acconavm

Per 1 december 2018 heeft Lubberink & co adviseurs en accountants met haar 22 medewerkers de overstap gemaakt naar accon■avm adviseurs en accountants. Door de samenwerking met accon■avm kan Lubberink & co haar klanten een nog bredere adviesdienstverlening bieden, onder meer op het gebied van hrm en juridisch advies. Samen kunnen accon■avm en Lubberink &

Lees verder »

Eindejaarstips 2018

Maak nu gebruik van de fiscale mogelijkheden. Voor veel regelingen betekent dat: actie ondernemen vóór 31 december van dit jaar. Onze eindejaarstips helpen u daarbij.

Lees verder »

Nieuwsbrief september 2018

Omzetbelasting over liggeld Het liggeld voor uw bootje is vaak een kostbare zaak. En dat zou nog wel eens veel duurder kunnen worden! De Hoge Raad heeft namelijk bepaald dat op ligplaatsen voor zeilboten en snelle motorboten in een jachthaven het hoge btw-tarief van 21% van toepassing is. Watersportverenigingen hadden eerder – met succes – bepleit dat op liggelden het verlaagde btwtarief van 6%

Lees verder »