Herstructurering

Lubberink & co
Helpt je bij je bedrijfsherstructurering

Vertrouwenspersoon
voor de ondernemer

Persoonlijke
aandacht

Mens staat
centraal

We zitten naast
de ondernemer

Betrokken
en verbinden

Herstructurering

De omgeving verandert snel. Je wilt hier met je onderneming op inspelen. Een vraag die je jezelf mogelijk zult stellen is: Is de juridische structuur nog optimaal? En is de structuur voldoende met de onderneming meegegroeid?

Je juridische structuur is onderhevig aan veranderingen binnen je onderneming en de omgeving. Het is daarom van belang om regelmatig na te denken over hoe optimaal de structuur voor je onderneming is. Wil je de structuur aanpassen of ben je voornemens te reorganiseren? Dan heb je diverse mogelijkheden tot herstructureren.

Behalve aan de vennootschapsbelasting moet bij een herstructurering of overname aandacht worden besteed aan de omzetbelasting. Bij aanwezigheid van onroerende zaken moet je ook denken aan de relevante overdrachtsbelasting aspecten.

 

Corporate Finance

Kopen en verkopen
ondernemingen

Kopen en verkopen
ondernemingen

Onderhandelingen voeren

Onderhandelingen voeren

Due dilligence

Due dilligence

Herstructurering

Herstructurering

Waardering
ondernemingen

Waardering
ondernemingen

Bedrijfsstrategie

Bedrijfsstrategie

Fusies

Op fiscaal gebied zijn er verschillende faciliteiten om een herstructurering of overname te laten plaatsvinden zonder dat fiscaal behoeft te worden afgerekend:

  • De aandelenfusie
  • De bedrijfsfusie
  • De juridische splitsing
  • De juridische fusie
  • De fiscale eenheid

Meer weten?

Wil je je juridische structuur laten beoordelen of optimaliseren? Praat dan eens met vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Het laatste nieuws

Blauwe enveloppe

Blauwe enveloppe Er bestaat de nodige boosheid over de (snelle) verhoging van de AOW- en pensioenleeftijd. Dat u met 65 jaar kon stoppen met werken is inmiddels al weer enkele jaren geleden. Maar door een (computer) fout bij de Belastingdienst ontvingen onlangs veel in 1953 geboren mensen (die in 2018 dus 65 worden) een blauwe

Lees verder »

Spoedreparatie fiscale eenheid: MKB de pineut?

Spoedreparatie fiscale eenheid: MKB de pineut? Op het ministerie van Financiën hebben ze buikpijn. Buikpijn over de houdbaarheid van ons regime voor de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting. Er lopen daarover namelijk enkele procedures bij het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. De hoogste adviseur van het EU Hof, advocaat-generaal Campos Sanchéz-Bordona,

Lees verder »

Twintigste halfjaarsrapportage Belastingdienst

Twintigste halfjaarsrapportage Belastingdienst De staatssecretaris van Financiën heeft de twintigste halfjaarsrapportage Belastingdienst aan de Tweede Kamer aangeboden. Centraal in deze rapportage staat dit keer de veranderopgave waar de Belastingdienst de komende jaren voor staat. De Belastingdienst heeft immers de laatste tijd het nodige op zijn bordje gekregen en men is er bepaald nog niet! Genoemd

Lees verder »