Erfbelasting

Lubberink & co
Erfenis en erfbelasting

Vertrouwenspersoon
voor de ondernemer

Persoonlijke
aandacht

Mens staat
centraal

We zitten naast
de ondernemer

Betrokken
en verbinden

Erf- en schenkbelasting

Ontvang je een erfenis? Dan dien je als erfgename veelal erfbelasting te betalen over de erfenis. Veel mensen kiezen er voor, i.v.m. het beperken van erfbelasting, om voor hun overlijden al schenkingen te verrichten. Omdat je elk jaar tot een bepaald bedrag belastingvrij schenkingen kunt ontvangen, kan de uiteindelijke belasting die je moet betalen over de totale erfenis aanzienlijk schelen. 

Wij kunnen je ondersteunen met het verzorgen van de veelal lastig gevonden aangifte erfbelasting (successie) en je van adviezen (schenken) voorzien. 

Diensten - Fiscaal

Aangifte vennootschapsbelasting

Aangifte vennootschap-belastingen

Fiscale begeleiding bedrijfsovername

Fiscale begeleiding bedrijfsovername

Aangifte inkomstenbelasting

Aangifte inkomstenbelasting

Erfbelasting

Erfbelasting

Woning erven

Bij het erven van een woning komen verschillende zaken aan de orde waar je rekening mee dient te houden. Zo krijg je te maken met overdrachtsbelasting, notariskosten, kadasterkosten en eventuele vermogensbelasting, wanneer je besluit de woning niet te verkopen en zelf al een woning bezit. Het is echter ook mogelijk dat er nog een restschuld op de woning zit, of één van de andere erfgenamen de woning wil kopen. Omdat er zoveel bij komt kijken is hulp van iemand die gespecialiseerd is in erfbelasting dan ook zeker aan te raden. We kunnen duidelijk in kaart brengen en met je communiceren hoe het verkregen vermogen zal worden overgedragen naar de erfgenamen. We kunnen je ontlasten met de administratieve lasten rondom de erfbelastingaangifte en/of schenkingsaangifte. 

Meer weten over onze diensten? Neem gerust contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Het laatste nieuws

Lubberink & co uit Groningen sluit zich aan bij acconavm

Per 1 december 2018 heeft Lubberink & co adviseurs en accountants met haar 22 medewerkers de overstap gemaakt naar accon■avm adviseurs en accountants. Door de samenwerking met accon■avm kan Lubberink & co haar klanten een nog bredere adviesdienstverlening bieden, onder meer op het gebied van hrm en juridisch advies. Samen kunnen accon■avm en Lubberink &

Lees verder »

Eindejaarstips 2018

Maak nu gebruik van de fiscale mogelijkheden. Voor veel regelingen betekent dat: actie ondernemen vóór 31 december van dit jaar. Onze eindejaarstips helpen u daarbij.

Lees verder »

Nieuwsbrief september 2018

Omzetbelasting over liggeld Het liggeld voor uw bootje is vaak een kostbare zaak. En dat zou nog wel eens veel duurder kunnen worden! De Hoge Raad heeft namelijk bepaald dat op ligplaatsen voor zeilboten en snelle motorboten in een jachthaven het hoge btw-tarief van 21% van toepassing is. Watersportverenigingen hadden eerder – met succes – bepleit dat op liggelden het verlaagde btwtarief van 6%

Lees verder »