Due dilligence

Lubberink & co
Due dilligence

Vertrouwenspersoon
voor de ondernemer

Persoonlijke
aandacht

Mens staat
centraal

We zitten naast
de ondernemer

Betrokken
en verbinden

Due dilligence

Voordat je een handtekening zet onder het definitieve overnamecontract, is het raadzaam om een boekenonderzoek (due diligence-onderzoek) te laten uitvoeren. Veelal wordt vooraf aan de definitieve koopovereenkomst een “letter of intent” ofwel een voorlopig koopcontract opgesteld met afspraken over: exclusiviteit, kosten, aansprakelijkheid bij het afbreken van onderhandelingen, geheimhouding en voorbehouden en omvang van boekenonderzoek.

Als koper heb je bij een bedrijfsovername een onderzoeksplicht en wil je graag de gelegenheid krijgen om informatie te verkrijgen anders dan mededelingen van de verkoper. De koper wil graag een beeld krijgen van de financiële-, fiscale- en juridische toestand van de onderneming. Het boekenonderzoek dat wij verrichten kan je hierbij helpen. Het onderzoek brengt zoveel mogelijk risico’s in kaart en richt zich onder meer op:

  • voorraadwaarden;
  • (arbeids)overeenkomsten;
  • vergunningen;
  • oninbare debiteuren;
  • mogelijke (verborgen) problemen;
  • Veelal maken een fiscaal jurist en een accountant deel uit van ons onderzoeksteam en zullen je vervolgens rapporteren en van adviezen voorzien.

Corporate Finance

Kopen en verkopen
ondernemingen

Kopen en verkopen
ondernemingen

Onderhandelingen voeren

Onderhandelingen voeren

Due dilligence

Due dilligence

Herstructurering

Herstructurering

Waardering
ondernemingen

Waardering
ondernemingen

Bedrijfsstrategie

Bedrijfsstrategie

Zo kunnen wij u helpen

We geven je de input voor een succesvolle transactie. Met onze ondersteuning van  boekenonderzoek kun je:

  • een onderbouwde keuze maken of je de (ver)koop wel of niet doorzet. Want behalve heldere feiten geven we als vertrouwenspersoon ook onze mening over de deal, vanuit jouw besliscriteria.
  • een reële, goed onderbouwde (ver)koopprijs neerleggen, gebaseerd op de werkelijke waardebepalende factoren van de business.
  • de passende juridische structuur en voorwaarden voor de transactie bepalen, op basis van inzicht in risico’s én kansen van de transactie.

Dit zijn enkele zaken die aan bod komen en van belang zijn in de onderhandelingen over de prijs en de overweging voor het wel of niet kopen van een bedrijf. Wij zijn specialist in het adviseren bij bedrijfsovername, het maken van een goede bedrijfsanalyse en alle fiscale zaken die erbij komen kijken.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op voor informatie of voor het maken van een afspraak.

Het laatste nieuws

Lubberink & co wint procedure tegen belastingdienst

Op 11 juli jl heeft de rechter van de belastingkamer te Groningen uitspraak gedaan in een zaak die Lubberink & co tegen de belastingdienst heeft aangespannen. Het beroep was gericht tegen een opgelegde aanslag vennootschapsbelasting van een relatie. Lubberink & co was het oneens met de aanslag op principiële gronden en verkeerde uitleg van het

Lees verder »

Nieuwsbrief juli 2018

Reparatiewetgeving fiscale eenheid onuitvoerbaar De fiscale eenheid voor de vennootschapsbelastingblijft de gemoederen beroeren. Als gevolg van een recent arrest van het Europese Hof van Justitie zouden door middel van een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting uit het buitenland afkomstige rentelasten in aftrek gebracht kunnen worden bij de Nederlandse moedermaatschappij.  Om dat te voorkomen heeft het ministerie van Financiën met

Lees verder »

Supporter en sponsor van Top Dutch Solar Racing

Lubberink & Co is supporter en sponsor van de Top Dutch Solar Racing van studenten in Groningen. We adviseren het team op financieel en fiscaal vlak, zodat het team zich volledig kan richten op waar ze goed in zijn, het bouwen van een Top Dutch Solar auto! Deze auto is niet zomaar een auto. Ze

Lees verder »
Inloggen boekhouding