Due dilligence

Lubberink & co
Due dilligence

Vertrouwenspersoon
voor de ondernemer

Persoonlijke
aandacht

Mens staat
centraal

We zitten naast
de ondernemer

Betrokken
en verbinden

Due dilligence

Voordat je een handtekening zet onder het definitieve overnamecontract, is het raadzaam om een boekenonderzoek (due diligence-onderzoek) te laten uitvoeren. Veelal wordt vooraf aan de definitieve koopovereenkomst een “letter of intent” ofwel een voorlopig koopcontract opgesteld met afspraken over: exclusiviteit, kosten, aansprakelijkheid bij het afbreken van onderhandelingen, geheimhouding en voorbehouden en omvang van boekenonderzoek.

Als koper heb je bij een bedrijfsovername een onderzoeksplicht en wil je graag de gelegenheid krijgen om informatie te verkrijgen anders dan mededelingen van de verkoper. De koper wil graag een beeld krijgen van de financiële-, fiscale- en juridische toestand van de onderneming. Het boekenonderzoek dat wij verrichten kan je hierbij helpen. Het onderzoek brengt zoveel mogelijk risico’s in kaart en richt zich onder meer op:

  • voorraadwaarden;
  • (arbeids)overeenkomsten;
  • vergunningen;
  • oninbare debiteuren;
  • mogelijke (verborgen) problemen;
  • Veelal maken een fiscaal jurist en een accountant deel uit van ons onderzoeksteam en zullen je vervolgens rapporteren en van adviezen voorzien.

Corporate Finance

Kopen en verkopen
ondernemingen

Kopen en verkopen
ondernemingen

Onderhandelingen voeren

Onderhandelingen voeren

Due dilligence

Due dilligence

Herstructurering

Herstructurering

Waardering
ondernemingen

Waardering
ondernemingen

Bedrijfsstrategie

Bedrijfsstrategie

Zo kunnen wij u helpen

We geven je de input voor een succesvolle transactie. Met onze ondersteuning van  boekenonderzoek kun je:

  • een onderbouwde keuze maken of je de (ver)koop wel of niet doorzet. Want behalve heldere feiten geven we als vertrouwenspersoon ook onze mening over de deal, vanuit jouw besliscriteria.
  • een reële, goed onderbouwde (ver)koopprijs neerleggen, gebaseerd op de werkelijke waardebepalende factoren van de business.
  • de passende juridische structuur en voorwaarden voor de transactie bepalen, op basis van inzicht in risico’s én kansen van de transactie.

Dit zijn enkele zaken die aan bod komen en van belang zijn in de onderhandelingen over de prijs en de overweging voor het wel of niet kopen van een bedrijf. Wij zijn specialist in het adviseren bij bedrijfsovername, het maken van een goede bedrijfsanalyse en alle fiscale zaken die erbij komen kijken.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op voor informatie of voor het maken van een afspraak.

Het laatste nieuws

Blauwe enveloppe

Blauwe enveloppe Er bestaat de nodige boosheid over de (snelle) verhoging van de AOW- en pensioenleeftijd. Dat u met 65 jaar kon stoppen met werken is inmiddels al weer enkele jaren geleden. Maar door een (computer) fout bij de Belastingdienst ontvingen onlangs veel in 1953 geboren mensen (die in 2018 dus 65 worden) een blauwe

Lees verder »

Spoedreparatie fiscale eenheid: MKB de pineut?

Spoedreparatie fiscale eenheid: MKB de pineut? Op het ministerie van Financiën hebben ze buikpijn. Buikpijn over de houdbaarheid van ons regime voor de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting. Er lopen daarover namelijk enkele procedures bij het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. De hoogste adviseur van het EU Hof, advocaat-generaal Campos Sanchéz-Bordona,

Lees verder »

Twintigste halfjaarsrapportage Belastingdienst

Twintigste halfjaarsrapportage Belastingdienst De staatssecretaris van Financiën heeft de twintigste halfjaarsrapportage Belastingdienst aan de Tweede Kamer aangeboden. Centraal in deze rapportage staat dit keer de veranderopgave waar de Belastingdienst de komende jaren voor staat. De Belastingdienst heeft immers de laatste tijd het nodige op zijn bordje gekregen en men is er bepaald nog niet! Genoemd

Lees verder »
Inloggen boekhouding