Beoordelen

Lubberink & co
Beoordelen jaarrekening

Vertrouwenspersoon
voor de ondernemer

Persoonlijke
aandacht

Mens staat
centraal

We zitten naast
de ondernemer

Betrokken
en verbinden

Beoordelen

Je kunt gevraagd worden de jaarrekening te laten beoordelen door een accountant of je hebt zelf de wens meer zekerheid toe te voegen aan je financiële gegevens. 

Die beoordeling kan om verschillende redenen worden aangevraagd. Sommige beroepsgroepen, zoals in de logistieke dienstverlening, vereisen een beoordeling op het minimale aanwezige vermogen. Voor notarissen en gerechtsdeurwaarders geldt dat er tenminste een beoordelingsverklaring van een accountant verstrekt dient te worden bij de uitgebrachte jaarrekening. 

Soms wordt er door verzekeringsmaatschappijen extra zekerheid gevraagd door de accountant een beoordelingsverklaring te laten afgeven. Ook kan er een beoordeling worden verstrekt bij de jaarrekening van een organisatie die niet wettelijk verplicht is om een ‘echte’ accountantscontrole te laten uitvoeren, maar waarbij zekerheid omtrent de verantwoording wel gewenst is. Bijvoorbeeld als er meerdere belanghebbenden zijn en zij zekerheid wensen en de organisatie te klein is om effectief te kunnen controleren of als de kosten voor een volledige accountantscontrole te hoog zijn.

Diensten - Accountancy

Samenstellen

Samenstellen

Beoordelen

Beoordelen

Controleren

Controleren

 

Bij een beoordelingsopdracht worden door de accountant normaliter minder werkzaamheden te verrichten dan bij een controleopdracht. De prijs voor deze verklaring is meestal ook lager en mondt uit in een beoordelingsverklaring. De zekerheid die wordt verstrekt is ook lager, hetgeen zich uit in de bewoording van de verklaring. 

Meer weten over het laten opmaken van een beoordelingsverklaring? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie?

Het laatste nieuws

Lubberink & co uit Groningen sluit zich aan bij acconavm

Per 1 december 2018 heeft Lubberink & co adviseurs en accountants met haar 22 medewerkers de overstap gemaakt naar accon■avm adviseurs en accountants. Door de samenwerking met accon■avm kan Lubberink & co haar klanten een nog bredere adviesdienstverlening bieden, onder meer op het gebied van hrm en juridisch advies. Samen kunnen accon■avm en Lubberink &

Lees verder »

Eindejaarstips 2018

Maak nu gebruik van de fiscale mogelijkheden. Voor veel regelingen betekent dat: actie ondernemen vóór 31 december van dit jaar. Onze eindejaarstips helpen u daarbij.

Lees verder »

Nieuwsbrief september 2018

Omzetbelasting over liggeld Het liggeld voor uw bootje is vaak een kostbare zaak. En dat zou nog wel eens veel duurder kunnen worden! De Hoge Raad heeft namelijk bepaald dat op ligplaatsen voor zeilboten en snelle motorboten in een jachthaven het hoge btw-tarief van 21% van toepassing is. Watersportverenigingen hadden eerder – met succes – bepleit dat op liggelden het verlaagde btwtarief van 6%

Lees verder »